Pogosta vprašanja

Zakaj ravno Emavs?

Zgodba o učencih na poti v Emavs (Lk 24,13-35) nekako povzame bistvo projekta: učenca razpravljata (kot danes delamo na spletu), približa se jima Jezus in ju spremlja, posluša, razlaga Pismo. Vse dokler ga ob lomljenju kruha ne prepoznata in tudi sama ne postaneta oznanjevalca.

Od kje ideja?

Internet ima ogromen potencial za evangelizacijo, ki je še precej neizkoriščen. Tam ljudje danes smo. Če se cerkve praznijo, vemo, kje jih najti.
Vstop v digitalni svet pa je lahko težak. Vsa ta orodja, drugačen način komunikacije, drugačni odzivi … Emavs je tu v pomoč.

Kakšno pomoč lahko pričakujem?

Odvisno od potreb. Želiš izboljšati svoje vloge? Lahko ponudim mentorstvo. Želiš usposobiti ekipo župnijske spletne strani? Pripravimo usposabljanje! Bi radi začeli s pošiljanjem e-spodbud ali odprli nov kanal na družabnih omrežjih? Tudi tu lahko pomagam. Imaš bolj specifično vprašanje? Piši mi!

Rabimo novo spletno stran. Ali ponujate tudi to?

Ja in ne. Ja, če delate stran, ki bo namenjena evangelizaciji in ste pripravljeni vlagati svoj čas v pripravo vsebin. Ne, če delate stran izključno za oznanila, politično propagando, …

Kdo stoji za projektom?

Projekt ni vezan na nobeno gibanje, organizacijo, župnijo, red, škofijo ali kakšno drugo institucijo. Je sad osebnega iskanja, kje lahko svoje znanje in strast uporabim za rast Božjega kraljestva med nami. Sem Rok Pisk, mož, oče dveh otrok, po izobrazbi teolog, po srcu pa navdušenec nad spletnim misijonom. Želiš sodelovati? Piši mi!

Če začnemo z digitalnim, bo še manj ljudi prišlo v cerkev …

Izkušnja epidemije res kaže tako sliko. A spomnimo se zopet emavških učencev. Preden je Jezus lomil kruh, je poslušal, razlagal, učil … Bogoslužje je najmanj primerno za splet. Treba je biti tam. Oznanjevanje, ki pripravlja pot za bogoslužje, ter karitativnost, ki iz srečanja z Vstalim Gospodom izvira, sta za splet dosti bolj primerna. Če bomo tu naredili korak naprej, bo tudi srečanje okrog oltarja vrhunec naše vere.

Nimam časa …

Čas je pogosto stvar prioritet. Prioritete pa stvar poslanstva. Nič narobe, če ne čutiš poslanstva za digitalni misijon. Če pa ga čutiš in te skrbi, da bo šlo preveč časa? Z malo pomoči pri vstopu v digitalni svet lahko ustvariš boljše rezultate v krajšem času. Izkušnje to potrjujejo.

Koliko pa to “košta”?

Moja želja je, da bi bilo vse, kar projekt Emavs ponuja, brezplačno. Digitalni misijon je preveč pomembna stvar, da bi ga omejevale finance. Verjamem, da bo Bog poskrbel, tudi po dobroti ljudi, ki ta projekt podpirate.
Naj finance ne bodo prepreka za vstop v digitalni misijon! Za več pa mi lahko pišeš.

Še kakšno vprašanje?

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field