Oznanjevanje preko videa

PRIDRUŽITE SE USPOSABLJANJU!

Zdaj je čas za oznanjevanje preko videa. Če ne verjamete, si oglejte teh nekaj podatkov (vir):

 • Veste, da imajo objave video vsebin kar 48% več ogledov od drugih objav na družabnih omrežjih?
 • Veste, da imajo videi na družabnih omrežjih 1200% več delitev kot objave, ki vsebujejo le slike in besedilo?
 • Veste, da bodo do leta 2021 video vsebine predstavljale kar 82% vsega internetnega prometa?

Kvalitetne video vsebine znatno povečajo možnost, da naše oznanilo pride do ljudi. Zato smo v okviru Projekta Emavs v sodelovanju s Slovenskim katehetskim uradom pripravili usposabljanje, ki vam bo pomagalo narediti prve korake v svet priprave video vsebin.

Oznanjevanje preko videa

Namen usposabljanja je ponuditi vsem, ki želite izkoristiti potencial videa za evangelizacijo, potrebna znanja in veščine za pripravo kvalitetnih video vsebin. Med drugim boste spoznali:

 • Zakaj sploh uporabljati video za evangelizacijo?
 • Kako premagati strah pred kamero?
 • Kako s preprosto opremo do kvalitetnega izdelka?
 • Kako ustvariti in urediti Youtube kanal?
 • Kako se lotiti načrtovanja in priprave scenarija?
 • Kje lahko najdete brezplačno glasbo za uporabo v posnetkih?

Predhodno znanje ni potrebno.

Oblika usposabljanja

Usposabljanje bo potekalo kot spletni tečaj, ki bo sestavljen iz video lekcij, drugih gradiv, ter praktičnih vaj.

Večji del usposabljanja bo potekal ob gradivih, ki bodo na voljo na strani https://pot.projektemavs.com/ in jih boste lahko uporabili kadarkoli. V času nastajanja usposabljanja pa smo se enkrat mesečno (tretjo sredo v mesecu ob 20.00) srečevali tudi v živo prek aplikacije Zoom.

Trajanje

Prvo srečanje je potekalo preko aplikacije Zoom v sredo, 16. septembra 2020 ob 20. uri. Prijavljeni ste dobili povezavo za sodelovanje na svoj email naslov.

Po dogovoru s Slovenskim katehetskim uradom so ostala srečanja v živo potekala vsako 3. sredo v mesecu ob 20. uri.

Z usposabljanjem smo zaključili v marcu 2021. A brez skrbi: lekcije so še vedno dostopne vsem, ki želite prinašati Kristusa na splet! Poiščite jih na https://pot.projektemavs.com/

Cena

Verjamemo, da je evangelizacija na spletu tako pomembna, da finance nikomur ne bi smele preprečevati sodelovanja. Zato je udeležba za vse udeležence brezplačna. Če kdo more, pa lahko izvedbo usposabljanja podpre z donacijo.

PODPRITE PROJEKT

Prijava

Usposabljanje lahko spremljate na strani https://pot.projektemavs.com/. Postopek, kako se pridružite usposabljanju, je podrobno opisan tukaj.

Pogosta vprašanja

 1. To področje je povsem novo zame. Ali potrebujem kakšno predznanje?
  Predznanja glede videa ne potrebujete. Priporočeno pa je vsaj osnovno znanje dela z računalnikom (npr. kako namestimo nov program, kako prenesemo posnetke s telefona/kamere na računalnik …).
 2. Kako je z opremo?
  Za usposabljanje bo dovolj že pametni telefon in računalnik. Če imate zrcalnorefleksni (DSLR) ali brezzrcalni (mirrorless) fotoaparat pa še toliko bolje.
 3. Pišete, da bo nekaj potekalo preko Zooma. Kaj je to Zoom?
  Zoom je eno izmed orodij za komunikacijo prek spleta. V email sporočilu pred začetkom boste dobili povezavo do srečanja. S klikom se boste pridružili srečanju. Več informacij lahko najdete v tem prispevku.
 4. Kaj pa preostanek usposabljanja? Kako bo potekal?
  Za usposabljanje je pripravljena posebna spletna stran https://pot.projektemavs.com/, na kateri so dosegljive vse vsebine. Usposabljenje je sestavljeno iz sklopov (npr. snemanje, montaža …), sklopi pa iz lekcij, v katerih bo video, spremna gradiva ter navodila za praktične vaje. Ker so vsebine posnete vnaprej, si jih lahko ogledate, kadar imate čas. Poleg tega jih lahko pogledate večkrat, če kaj ne bo jasno.
 5. Pišete o možnosti mentorstva. Kako bo to izgledalo?
  To je morda največja sprememba glede na prvotni načrt usposabljanja. Zaradi veliko večjega števila prijav prvotno predvideno mentorstvo žal ne bo možno v prvotno predvidenem obsegu. V dogovoru s SKU pa so bila mesečna srečanja v živo namenjena vašim vprašanjem. Tudi po uradnem zaključku usposabljanja pa lahko vprašanja pošljete na info@projektemavs.com.

Vsebina usposabljanja in tega prispevka se lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Usposabljanje je namenjeno izključno udeležencem, ki imajo resen namen uporabiti video kot orodje za evangelizacijo.

Imate še kakšno vprašanje glede usposabljanja? Pišite!

Obrazec za na dno prispevka

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Povej naprej! >>
Vedno na tekočem

Prijavite se na prejemanje obvestil o novih prispevkih! 

Brez skrbi, od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite 🙂

Kategorija: misijon, usposabljanja
Prejšnji prispevek
6 oseb, ki jih morate imeti v vaši spletni ekipi
Naslednji prispevek
Žleb ali skleda? 5 načinov za krepitev vere