Oznanjevanje preko videa

PRIDRUŽITE SE USPOSABLJANJU!

Zdaj je čas za oznanjevanje preko videa. Če ne verjamete, si oglejte teh nekaj podatkov (vir):

 • Veste, da imajo objave video vsebin kar 48% več ogledov od drugih objav na družabnih omrežjih?
 • Veste, da imajo videi na družabnih omrežjih 1200% več delitev kot objave, ki vsebujejo le slike in besedilo?
 • Veste, da bodo do leta 2021 video vsebine predstavljale kar 82% vsega internetnega prometa?

Kvalitetne video vsebine znatno povečajo možnost, da naše oznanilo pride do ljudi. Zato v okviru Projekta Emavs v sodelovanju s Slovenskim katehetskim uradom pripravljamo usposabljanje, ki vam bo pomagalo narediti prve korake v svet priprave video vsebin.

Oznanjevanje preko videa

Namen usposabljanja je ponuditi vsem, ki želite izkoristiti potencial videa za evangelizacijo, potrebna znanja in veščine za pripravo kvalitetnih video vsebin. Med drugim boste spoznali:

 • Zakaj sploh uporabljati video za evangelizacijo?
 • Kako premagati strah pred kamero?
 • Kako s preprosto opremo do kvalitetnega izdelka?
 • Kako ustvariti in urediti Youtube kanal?
 • Kako se lotiti načrtovanja in priprave scenarija?
 • Kje lahko najdete brezplačno glasbo za uporabo v posnetkih?
 • Kako promovirati video, da doseže čim več ljudi?

Predhodno znanje ni potrebno.

Oblika usposabljanja

Usposabljanje bo potekalo kot spletni tečaj, ki bo sestavljen iz video lekcij, člankov, ter praktičnih vaj. Vsak udeleženec bo imel na voljo tudi možnost mentorskega spremljanja za izboljšanje izdelkov.

Večji del usposabljanja bo potekal ob gradivih, ki bodo na voljo na strani https://pot.projektemavs.com/ in jih boste lahko uporabili kadarkoli. Enkrat mesečno (tretjo sredo v mesecu ob 20.00) pa bo srečanje potekalo v živo prek aplikacije Zoom.

Trajanje

Prvo srečanje je potekalo preko aplikacije Zoom v sredo, 16. septembra 2020 ob 20. uri. Prijavljeni ste dobili povezavo za sodelovanje na svoj email naslov.

Po dogovoru s Slovenskim katehetskim uradom bodo ostala srečanja v živo potekala vsako 3. sredo v mesecu ob 20. uri.

Predvidoma bo usposabljanje potekalo do decembra 2020.

Cena

Verjamemo, da je evangelizacija na spletu tako pomembna, da finance nikomur ne bi smele preprečevati sodelovanja. Zato je udeležba za vse udeležence brezplačna. Če kdo more, pa lahko izvedbo usposabljanja podpre z donacijo.

PODPRITE PROJEKT

Prijava

Usposabljanje je že v teku in ga lahko spremljate na strani https://pot.projektemavs.com/. Postopek, kako se pridružite usposabljanju, je podrobno opisan tukaj.

Pogosta vprašanja

 1. To področje je povsem novo zame. Ali potrebujem kakšno predznanje?
  Predznanja glede videa ne potrebujete. Priporočeno pa je vsaj osnovno znanje dela z računalnikom (npr. kako namestimo nov program, kako prenesemo posnetke s telefona/kamere na računalnik …).
 2. Kako je z opremo?
  Za usposabljanje bo dovolj že pametni telefon in računalnik. Če imate zrcalnorefleksni (DSLR) ali brezzrcalni (mirrorless) fotoaparat pa še toliko bolje.
 3. Pišete, da bo nekaj potekalo preko Zooma. Kaj je to Zoom?
  Zoom je eno izmed orodij za komunikacijo prek spleta. V email sporočilu pred začetkom boste dobili povezavo do srečanja. S klikom se boste pridružili srečanju. Več informacij lahko najdete v tem prispevku.
 4. Kaj pa preostanek usposabljanja? Kako bo potekal?
  Za usposabljanje je pripravljena posebna spletna stran https://pot.projektemavs.com/, na kateri bodo dosegljive vse vsebine. Usposabljenje bo sestavljeno iz sklopov (npr. snemanje, montaža …), sklopi pa iz lekcij, v katerih bo video, spremna gradiva ter navodila za praktične vaje. Predvidoma bodo novi sklopi objavljeni v razmaku 2 tednov. Ker bodo vsebine posnete vnaprej, si jih boste lahko ogledali, kadar boste imeli čas. Poleg tega boste lahko večkrat pogledali, če kaj ne bo jasno.
 5. Pišete o možnosti mentorstva. Kako bo to izgledalo?
  To je morda največja sprememba glede na prvotni načrt usposabljanja. Zaradi veliko večjega števila prijav prvotno predvideno mentorstvo žal ne bo možno v prvotno predvidenem obsegu. V dogovoru s SKU pa bodo mesečna srečanja v živo namenjena vašim vprašanjem. Vprašanja lahko do 2. srede v mesecu pošljete na [email protected].

Vsebina usposabljanja in tega prispevka se lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Usposabljanje je namenjeno izključno udeležencem, ki imajo resen namen uporabiti video kot orodje za evangelizacijo.

Imate še kakšno vprašanje glede usposabljanja? Pišite!

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
Povej naprej! >>
Vedno na tekočem

Prijavite se na prejemanje obvestil o novih prispevkih! 

Brez skrbi, od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite 🙂

Kategorija: misijon, usposabljanja
Prejšnji prispevek
6 oseb, ki jih morate imeti v vaši spletni ekipi
Naslednji prispevek
Žleb ali skleda? 5 načinov za krepitev vere
Meni