Adventna akcija POL-POL. Da bo čas za bistveno …

Prihaja advent. Idealen čas, da očistimo navlako iz svojega življenja in pripravimo prostor za bistveno. Za Gospoda, ki prihaja. Temu je namenjena tudi adventna akcija POL-POL.

Še ena adventna akcija?

POL-POL ni običajna adventna akcija. Če pričakujete, da boste vsak dan dobivali spodbude, vas moram razočarati: tukaj ne bo. V bistvu bo ta akcija zelo preprosta. Bistvo se skriva že v njenem imenu. POL dne lahko uporabljaš telefon, POL dne pa ne. Od 8. ure zvečer do 8. ure zjutraj telefona ne uporabljaš. Preprosto, kajne? 🙂

Ampak … (beri: pogosta vprašanja)

 1. … zakaj sploh ta akcija?
  Čeprav sem velik navdušenec nad možnostmi, ki nam jih ponujajo digitalna orodja, pa sem na lastni koži izkusil (ali bolje: izkušam) tudi nevarnosti, ki se v njih skrivajo: strah pred tem, da bi kaj zamudil; ukvarjanje s problemi na drugem koncu sveta, obenem pa slepota za sočloveka; beg v virtualni svet, ko realnega ne morem obvladati; težave s pozornostjo, ki se poznajo v odnosih in molitvi … Ne, ta akcija ne bo rešila vsega. Upam pa, da še komu pomaga zaživeti vsaj malo bolj svobodno. Kajti “Kristus nas je osvobodil za svobodo. Zato stojte trdno in se ne dajte ponovno vpreči v jarem sužnosti” (Gal 51,).
 2. … kako bo pa potekala?
  Zelo preprosto. Ob 20.00 ugasneš telefon in se ga do 8.00 ne dotikaš. Sama odpoved pa nič kaj ne koristi, če se časa ne izkoristi za boljše stvari: za molitev, za preživljanje kvalitetnega časa z bližnjimi, za branje … V pomoč ti je lahko tudi katera izmed adventnih akcij, ki jih pripravlja npr. Svetopisemska družba. Če poznaš še kakšno, mi lahko pišeš in jo dodam v prispevek.
 3. … kaj pa če rabim telefon za budilko?
  Si prepričan-a, da se kje doma ne skriva kakšna stara budilka?
 4. … kaj pa če nujno rabim nekam poklicat?
  Če je nujno, pokliči. Ta akcija ne želi biti nekaj, česar bi se slepo držali. Ni sama sebi namen. Namen je, da bi našli čas za bistveno. Ampak če že vzameš telefon za nujen klic, ni treba zraven še mailov pogledat, pa polajkat par objav na družabnih omrežjih 😉
 5. … jaz pa že nisem odvisen od telefona!
  Bogu hvala! Lahko povabiš na tole akcijo koga, ki pa ima probleme s tem. Ali pa vseeno poskusiš in vidiš, če gre res tako lahko.

Če ti je ideja akcije všeč, jo deli še z drugimi. Če pa te muči kakšno vprašanje, pa mi lahko pišeš prek spodnjega obrazca.

Obrazec za na dno prispevka

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Povej naprej! >>
Vedno na tekočem

Prijavite se na prejemanje obvestil o novih prispevkih! 

Brez skrbi, od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite 🙂

Kategorija: blog, dogodki, misijon
Prejšnji prispevek
Odpira se Čajnica Emavs
Naslednji prispevek
Moj goreči grm. Srečanje v Čajnici Emavs